Terug naar alle datasets

Dataset

Ruimtelijke belemmeringen en potentie voor windenergie op land

Data eigenaar

Over Morgen B.V. | Uit catalogus: NationaalGeoregister.nl

Alle datasets van deze eigenaar

Thema
Natuur en milieu
Status
Beschikbaar
Toegang
Publiek
Bijgewerkt
07-09-2016
Licentie
CC-BY
Taal
Nederlands
Nederland is opgedeeld in hexagonen. Ieder hexagon biedt ruimte aan één gemiddeld formaat windturbine (50 tot 90m diameter), 1,4 kleine windturbines (kleiner dan 50m diameter), of 0,7 grote windturbines (groter dan 90m diameter). Per hexagon is vervolgens bekeken welke belemmeringen voor windturbines aanwezig zijn in het hexagon, en hoe streng het regime is van die belemmeringen. De regimes zijn: "Geen belemmeringen", "Ja, mits", "Nee, tenzij", en "Nee". De kaart geeft voor ieder hexagon standaard het strengste regime in het hexagon weer. Raadpleeg de attributen van een hexagon om alle aanwezige belemmeringen te verkennen. Let op dat een belemmering niet van toepassing hoeft te zijn op het gehele hexagon, alleen dat deze erin voorkomt. Daarom kan het zijn dat er in een hexagon met een streng regime alsnog windturbines gerealiseerd kunnen worden. De kaart houdt geen rekening met reeds bestaande windturbines. Ook is er bij de belemmeringen geen rekening gehouden met locatieafhankelijke ontwerpcriteria, zoals slagschaduw en geluid. Ook is er geen rekening gehouden met bestemmingsplannen.

Gegevens over de dataset

Titel Ruimtelijke belemmeringen en potentie voor windenergie op land
Identifier https://nationaalgeoregister.nl/geonetwork?uuid=50372860-f47b-464c-b3be-e617b33aa010
Taal Nederlands
Taal van de metadata Nederlands
Beschrijving Nederland is opgedeeld in hexagonen. Ieder hexagon biedt ruimte aan één gemiddeld formaat windturbine (50 tot 90m diameter), 1,4 kleine windturbines (kleiner dan 50m diameter), of 0,7 grote windturbines (groter dan 90m diameter). Per hexagon is vervolgens bekeken welke belemmeringen voor windturbines aanwezig zijn in het hexagon, en hoe streng het regime is van die belemmeringen. De regimes zijn: "Geen belemmeringen", "Ja, mits", "Nee, tenzij", en "Nee". De kaart geeft voor ieder hexagon standaard het strengste regime in het hexagon weer. Raadpleeg de attributen van een hexagon om alle aanwezige belemmeringen te verkennen. Let op dat een belemmering niet van toepassing hoeft te zijn op het gehele hexagon, alleen dat deze erin voorkomt. Daarom kan het zijn dat er in een hexagon met een streng regime alsnog windturbines gerealiseerd kunnen worden. De kaart houdt geen rekening met reeds bestaande windturbines. Ook is er bij de belemmeringen geen rekening gehouden met locatieafhankelijke ontwerpcriteria, zoals slagschaduw en geluid. Ook is er geen rekening gehouden met bestemmingsplannen.
Tags duurzaamheid, duurzame-energie, energie, energietransitie, landschap, ruimtelijke-ordening, wind-op-land, windenergie, windmolens
Thema Natuur en milieu
Dataclassificatie High value dataset: Nee
Basisregister: Nee
Referentiedata: Nee
Versie Aanmaakdatum: 2016-09-07T00:00:00
Status: Beschikbaar

Gegevens over de aanbieder

Data eigenaar Over Morgen B.V.
Publiceerder Over Morgen B.V.
Contactpunt Naam van het contactpunt: Over Morgen B.V.
E-mail van het contactpunt: info@overmorgen.nl

Rechten en zichtbaarheid

Licentie CC-BY
Toegang Publiek

Relaties en verwijzingen

Bron catalogus NationaalGeoregister.nl
Let op, dit zijn webservices.
 • Belemmeringen en potentie windenergie OGC:WMS

  Toegangslink

  http://maps.geocoders.nl/overmorgen/ows?

  Naam Belemmeringen en potentie windenergie
  Beschrijving OGC:WMS
  Taal Nederlands
  Taal van de metadata Nederlands
  Licentie CC-BY
  Bestandstype OGC:WMS
  Mediatype application/xml
 • nl_hexagon_windpotentie_20160824 OGC:WFS

  Toegangslink

  http://maps.geocoders.nl/overmorgen/ows?

  Naam nl_hexagon_windpotentie_20160824
  Beschrijving Vervaardigd in opdracht van de Nationale Energie Atlas door Over Morgen B.V. Alle belemmeringen voor windenergie op land zijn afkomstig uit open data of data uit eigen vervaardiging. Voor een uitgebreid metadatadocument, neem contact op met info@overmorgen.nl t.a.v. Rob Geldhof.
  Taal Nederlands
  Taal van de metadata Nederlands
  Licentie CC-BY
  Bestandstype OGC:WFS
  Mediatype application/xml

Is dit niet de dataset die u zoekt?