Terug naar alle datasets

Dataset

Aandachtsgebieden voor bodemenergie - opensystemen (dataset)

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

Data eigenaar

Rijkswaterstaat | Uit catalogus: NationaalGeoregister.nl

Alle datasets van deze eigenaar

Thema
Natuur en milieu
Status
Beschikbaar
Toegang
Publiek
Bijgewerkt
01-07-2018
Licentie
Publiek domein
Taal
Nederlands
Deze kaartlaag geeft de locaties aan van de gemelde en vergunde open bodemenergiesystemen in Nederland. De systemen worden weergegeven door middel van stippen op de kaart. Iedere stip is een afzonderlijke installatie. Eén afzonderlijke installatie heeft minimaal 1 bron, maar er zijn ook installaties met vele bronnen.
De gegevens van de open bodemenergiesystemen komen uit het Landelijk Grondwater Register (LGR), zoals deze door de provincies aangeleverd en geregistreerd zijn in het LGR. Dit kunnen zowel gemelde als vergunde open bodemenergiesystemen betreffen.
De volgende aandachtspunten gelden bij het gebruik van de kaartlaag “open systemen”:
- Open bodemenergiesystemen op de kaart betreft gemelde en vergunde systemen, wat inhoudt dat deze (nog) niet gerealiseerd hoeven te zijn.
- Open bodemenergiesystemen kunnen uit één of meerdere bronnen bestaan die niet op de kaart weergeven zijn. De weergave van de locatie is een benadering van het middelpunt van de bronnen.
- De kaartlaag wordt elke nacht bijwerkt. Een systeem dat vandaag in het LGR is opgenomen zal dus morgen in de WKO Tool te zien zijn.
- Mogelijk worden niet alle systemen getoond op de kaart omdat het bevoegde gezag niet alle systemen in het LGR
Indien in de nabije omgeving van het beoogde bodemenergiesysteem zich een ander bodemenergiesysteem bevindt (open of gesloten), dan dient het beoogde bodemenergiesysteem juridisch gezien rekening te houden met dat buursysteem. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de provincie. De contactgegevens van uw provincie vindt u onder het kopje “contact” aan het hoofdscherm van de http://www.wkotool.nl/ .
Meer informatie kunt u vinden op https://www-new.lgronline.nl

Gegevens over de dataset

Titel Aandachtsgebieden voor bodemenergie - opensystemen (dataset)
Identifier https://nationaalgeoregister.nl/geonetwork?uuid=09d3d730-b5a6-41ad-b5be-69cbb177a78a
Taal Nederlands
Taal van de metadata Nederlands
Beschrijving Deze kaartlaag geeft de locaties aan van de gemelde en vergunde open bodemenergiesystemen in Nederland. De systemen worden weergegeven door middel van stippen op de kaart. Iedere stip is een afzonderlijke installatie. Eén afzonderlijke installatie heeft minimaal 1 bron, maar er zijn ook installaties met vele bronnen. De gegevens van de open bodemenergiesystemen komen uit het Landelijk Grondwater Register (LGR), zoals deze door de provincies aangeleverd en geregistreerd zijn in het LGR. Dit kunnen zowel gemelde als vergunde open bodemenergiesystemen betreffen. De volgende aandachtspunten gelden bij het gebruik van de kaartlaag “open systemen”: - Open bodemenergiesystemen op de kaart betreft gemelde en vergunde systemen, wat inhoudt dat deze (nog) niet gerealiseerd hoeven te zijn. - Open bodemenergiesystemen kunnen uit één of meerdere bronnen bestaan die niet op de kaart weergeven zijn. De weergave van de locatie is een benadering van het middelpunt van de bronnen. - De kaartlaag wordt elke nacht bijwerkt. Een systeem dat vandaag in het LGR is opgenomen zal dus morgen in de WKO Tool te zien zijn. - Mogelijk worden niet alle systemen getoond op de kaart omdat het bevoegde gezag niet alle systemen in het LGR Indien in de nabije omgeving van het beoogde bodemenergiesysteem zich een ander bodemenergiesysteem bevindt (open of gesloten), dan dient het beoogde bodemenergiesysteem juridisch gezien rekening te houden met dat buursysteem. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de provincie. De contactgegevens van uw provincie vindt u onder het kopje “contact” aan het hoofdscherm van de http://www.wkotool.nl/ . Meer informatie kunt u vinden op https://www-new.lgronline.nl
Tags aandachtsgebieden, bodemenergie, doublet, duurzame-energie, gesloten-systemen, koude--warmteopslag, kwo, open-systemen, verticale-bodemwarmtewisselaar, warmte--koudeopslag, wko
Thema Natuur en milieu
Dataclassificatie High value dataset: Nee
Basisregister: Nee
Referentiedata: Nee
Versie Aanmaakdatum: 2018-07-01T00:00:00
Status: Beschikbaar

Gegevens over de aanbieder

Data eigenaar Rijkswaterstaat
Publiceerder Rijkswaterstaat
Contactpunt Naam van het contactpunt: Rijkswaterstaat
E-mail van het contactpunt: bodemplus@rws.nl
Website van het contactpunt: https://www.bodemplus.nl/helpdesk/
Telefoonnummer van het contactpunt: +31 88 797 71 02

Rechten en zichtbaarheid

Licentie Publiek domein
Toegang Publiek

Relaties en verwijzingen

Bron catalogus NationaalGeoregister.nl
Let op, dit zijn webservices.
 • open systemen OGC:WFS

  Toegangslink

  https://gis.geo-services.nl/arcgis/services/Extern/Aandachtsgebieden_voor_bodemenergie_opensysteem/MapServer/WFSServer?request=GetCapabilities&service=WFS

  Naam open systemen
  Beschrijving open systemen
  Taal Nederlands
  Taal van de metadata Nederlands
  Licentie Publiek domein
  Bestandstype OGC:WFS
  Mediatype application/xml

Is dit niet de dataset die u zoekt?