type-icon

Dataset

Inschrijvingsregisters Vierdaagse

Permanente linkGekopiƫerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Nijmegen
Bijgewerkt 20-02-2021
Licentie CC-0 (1.0)
Gepubliceerd Ja
  • Beschrijving
  • Download (1)
  • Relaties
  • Voorbeeld (1)
  • Metadata

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

De dataset met de inschrijvingsregisters van de Vierdaagse bevat meer dan 3.500 records en scans, met daaraan gekoppeld meer dan 45.000 persoonsvermeldingen. Het gaat specifiek over de inschrijvingsregisters over de periode 1921-1939. In de registers kan men verschillende gegevens terugvinden: wie deed er mee en wanneer, bij welk regiment of welke vereniging liep hij/zij mee, en haalde deze persoon wel de eindstreep?

De data is afkomstig van de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen en is gemodelleerd volgens het A2A-model. De dataset wordt aangeboden via OAI-PMH harvesting.

Bestemmingspagina: https://regionaalarchiefnijmegen.nl/over-ons/open-data

Contactinformatie
Naam: Renier van de Giessen
E-mail: r.van.de.giessen@nijmegen.nl

Downloaden

Inschrijvingsregisters Vierdaagse

Downloaden XML CC-0 (1.0)

De dataset met de inschrijvingsregisters van de Vierdaagse bevat meer dan 3.500 records en scans, met daaraan gekoppeld meer dan 45.000 persoonsvermeldingen. Het gaat specifiek over de inschrijvingsregisters over de periode 1921-1939. In de registers kan men verschillende gegevens terugvinden: wie deed er mee en wanneer, bij welk regiment of welke vereniging liep hij/zij mee, en haalde deze persoon wel de eindstreep? De data is afkomstig van de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen en is gemodelleerd volgens het A2A-model. De dataset wordt aangeboden via OAI-PMH harvesting.