Jongeren met jeugdzorg; persoonskenmerken, volume

Secondary menu (data)

Jongeren met jeugdzorg; persoonskenmerken, volume

Deze tabel beschrijft het aantal jongeren die in de verslagperiode jeugdzorg hebben ontvangen. Deze jongeren kunnen verder worden uitgesplitst naar persoonskenmerken, naar de vormen van jeugdzorg en naar de gemeente die verantwoordelijk is voor de jeugdzorg volgens het woonplaatsbeginsel Jeugd.

De optelling van het aantal jongeren over meerdere vormen van jeugdzorg binnen een (sub)totaal kan groter zijn dan het (sub)totaal zelf. Een jongere kan namelijk meerdere trajecten hebben met verschillende vormen van jeugdzorg, maar bij elke zorgvorm of (sub)totaal telt een jongere maar één keer mee.

Om weer te geven hoe het met de jongeren in Nederland gaat, worden in de Landelijke Jeugdmonitor naast dit onderwerp nog ruim 70 onderwerpen beschreven. De onderwerpen worden indicatoren genoemd.

Gegevens beschikbaar vanaf: 2015

In paragraaf 4 staat meer informatie over zaken die invloed hebben op de vergelijkbaarheid in de tijd van de cijfers in deze tabel.

Status van de cijfers: De cijfers over het eerste halfjaar van 2018 zijn voorlopig. De overige cijfers zijn definitief. Bij publicatie van de voorlopige cijfers over het tweede halfjaar van 2018 worden de cijfers over het eerste halfjaar van 2018 nader voorlopig vastgesteld. Bij publicatie van de definitieve cijfers over het tweede halfjaar van 2018 worden de cijfers over het eerste halfjaar van 2018 ook definitief vastgesteld.

Wijzigingen per 31 oktober 2018: Geen, dit is een nieuwe tabel.

Wanneer komen er nieuwe cijfers? De nieuwe cijfers over het tweede halfjaar van 2018 worden eind april 2019 gepubliceerd.

Meer informatie over deze dataset

Dataset:

Status:

Status: Beschikbaar
Update: 31-10-2018

Kenmerken:

Verversingsgraad: Onregelmatig

Hergebruik:

Licentie:
CC-BY 4.0

Toegang: Publiek

Data-eigenaar:

Uit catalogus: CBS Derden

Opmerking over deze dataset?

Geef feedback aan de data-eigenaar