Datasets vanuit Amsterdam

Aangemaakt op: 20-08-2019, Aangepast op: 20-08-2019

Open datasets gemeente Amsterdam vindbaar op data.overheid.nl

Op data.overheid.nl worden nu ook weer datasets van de gemeente Amsterdam gepubliceerd. De gemeente Amsterdam publiceert diverse datasets onder andere op het gebied van toerisme, verkeer, natuur, milieu, stedelijke ontwikkeling, etc. Tevens worden er ook via de gemeente Amsterdam diverse API's aangeboden.

In 2018 heeft gemeente Amsterdam haar eigen dataportaal volledig vernieuwd. Door een automatische koppeling worden actuele dataset van de gemeente Amsterdam nu ook weer op data.overheid.nl gepubliceerd. De koppeling is via de zogenoemde DCAT 1.1 standaard tot stand gebracht. Dit is de internationale metadata-standaard die wordt gehanteerd om op basis van metadata datasets uit te wisselen. Amsterdam voegt met regelmaat nieuwe datasets toe aan haar dataportaal. Door deze koppeling zijn deze datasets dus ook automatisch vindbaar op data.overheid.nl.

Data.overheid.nl is het Nationale dataportaal van de Nederlandse overheid. Via het portaal worden overheidsdata op één plek goed vindbaar gemaakt. De datasets van de gemeente Amsterdam worden via data.overheid.nl ook gepubliceerd op het Europese Dataportaal. 

Hier kunt u alle open datasets van de gemeente Amsterdam aantreffen.