Week Digitaal Erfgoed

Aangemaakt op: 20-08-2019, Aangepast op: 07-11-2019

Week Digitaal Erfgoed

25-30 november 2019

De Week van het Digitaal Erfgoed is waar erfgoedprofessionals elkaar ontmoeten om kennis te delen, inspiratie op te doen en contacten te leggen. Eerdere edities werden in 2015 en 2017 georganiseerd, met honderden deelnemers uit alle sectoren en windstreken.

Link naar evenement

Maandag 25 november in Zutphen de opening van de Week van het Digitaal Erfgoed: Digitaal fit in het netwerk. Een praktische en interactieve dag waarin deelnemers kansen en mogelijkheden krijgen aangereikt door collega instellingen om het digitaal erfgoed beter zichtbaar, houdbaar en bruikbaar te maken. Iedereen is welkom: erfgoedprofessionals (zowel betaald als vrijwillig) uit het hele land en uit alle sectoren. Ook voor kleinere instellingen is dit een mooie gelegenheid om aan te haken bij het netwerk. Deelname is kosteloos.

Vrijdag 29 november in Radio Kootwijk het symposium Publieke Informatie Infrastructuur. CLARIAH en het Netwerk Digitaal Erfgoed zetten in op brede samenwerking rondom publieke, digitale infrastructuren. Maar kunnen we de rol van onze organisaties duidelijker definiëren op basis van het recente Europese visiedocument Shared Digital Europe? En op welke manier kunnen we deze rol vormgeven op het gebied van beleid, technologie, organisatie en financiering om een publieke infrastructuur ook in de toekomst te borgen? Tijdens het  symposium gaan we in op deze vragen.

Vrijdag 29 november/ zaterdag 30 november in Radio Kootwijk de HackaLOD 2019. De HackaLOD 2019 is de de culturele Linked Open Data hackathon. Kunst en cultuur, theater en muziek, digitaal en analoog gaan samen met hackers door de nacht, op zoek naar creatieve digitale toepassingen. Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, data journalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken.