Aangemaakt op: 11-08-2020, Aangepast op: 11-08-2020

Evenementen Netwerk Digitaal Erfgoed

Workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed

15 september 10 – 12 uur
Online, deelname is kosteloos
Wil je weten hoe het gesteld is met de digitale collectie binnen jouw instelling? En hoe bruikbaar, houdbaar en zichtbaar je collectie is? De Zelfscan Digitaal Erfgoed geeft antwoord op die vragen. Met dit online instrument kunnen instellingen een zelfevaluatie uitvoeren om een beeld te krijgen over de mate van hun digitale volwassenheid.
De Zelfscan Digitaal Erfgoed is ontwikkeld voor met name kleine en middelgrote instellingen.
Meer informatie of Schrijf je in
 

We Miss iPRES

22/23/24 september
Online, deelname is kosteloos
Dit jaar is er geen iPRES of andere grote conferentie over digitale duurzaamheid, maar we kunnen natuurlijk wél projecten, kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen!
Het programma bestaat uit drie halve dagen, met een combinatie van presentaties, lightning talks, panels en interactie met deelnemers, en natuurlijk sociale momenten en netwerkmogelijkheden.
Volg @WeMissiPRES en #WeMissIPRES voor meer informatie.
De Call for Participation is nu open. Tot 19 augustus kun je je ideeën voor presentaties en lightning talks indienen.
De voertaal van het evenement is Engels.
Meer informatie
 

Werelddag van de Digitale Duurzamheid (WDPD)

5 november, hele dag
Online, deelname is kosteloos

Ieder jaar, op de eerste donderdag in november, viert de erfgoedsector de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid. Doel van deze dag is om meer bekendheid te geven aan digitale duurzaamheid en om met elkaar te kijken wat we bereikt hebben en wat ons nog te doen staat. Dit jaar wordt het een online event.

Iedereen die geïnteresseerd is in het bewaren van digitaal erfgoed kan meedoen aan de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid. Meld het aan als je activiteiten organiseert rondom het thema digitale duurzaamheid.
Meer informatie
 

HackaLOD

13 en 14 november
Verschillende locaties in Nederland en online, deelname is kosteloos
Op 13 en 14 november 2020 vindt er weer een HackaLOD plaats, de jaarlijkse erfgoedhackathon. Doe mee en creëer nieuwe toepassingen maken op basis van data uit collecties van culturele instellingen.
In plaats van 1 centrale locatie, gaan teams dit jaar aan de slag gaan bij verschillende erfgoedinstellingen in het land. Zo kunnen deelnemers werken op een locatie waar een fysieke verbinding is tussen de data op het scherm en het erfgoed dat zich letterlijk onder hun voeten bevindt. De teams en de organisatie van de HackaLOD staan daarbij online met elkaar in verbinding, voor het uitwisselen van ideeën, expertise of even bijpraten.
Laat ons via de voorinschrijving weten of je mee wilt doen en wat je wensen en ideeën zijn!
Meer informatie
 

Verschillende online cursussen