Aangemaakt op: 11-01-2021, Aangepast op: 11-01-2021

Wat is de impact van open overheidsdata bij een plotselinge (Corona) crisis?

Soms kom je als overheid in een situatie waarin snel publiceren van data een must is. Omdat letterlijk heel Nederland inzicht wil in bepaalde data. De impact is groot. Hoe ga je daar als overheidsorganisatie mee om? Wat heb je als (her)gebruiker van data nodig om data te visualiseren? Waar vraagt de media om als het gaat om open data vanuit de overheid? Hoe snel kun je publiceren en waar let je op?

De 26e gebruikersbijeenkomst data.overheid.nl gaat over de impact van open data in tijden van crisis. Een unieke situatie waarin je snel moet schakelen om zowel de volledige Nederlandse bevolking als het bedrijfsleven en overheden van informatie te voorzien. Wat komt daarbij kijken?

In deze virtuele bijkomst hebben we het over de impact van data en laten we twee partijen aan het woord. Zowel een aanbieder van COVID-19 data, als een hergebruiker van diezelfde data. Zo kunnen we de impact van open data goed laten zien en leren we van elkaar. Een unieke bijeenkomst waar elke data professional bij wil zijn!

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus wordt de bijeenkomst in de vorm van een webinar gehouden. Op donderdag 21 januari van 11.00-12.00 uur.

 

Programma:

11.00-11.15: Data.overheid.nl over hoe meet je impact van open overheidsdata bij een plotselinge (Corona) crisis

11.15-11.30: RIVM over publicatie van COVID-19 data

11.30-11.45: Datagraver over het gebruik van beschikbare COVID-19 data

11.45-12.00: Vragen, afronding, sluiting

 

Meld je hier aan en laat je naam en emailadres achter, onder alle inschrijvingen verloten we iets leuks. Na aanmelding kom je op een pagina met de details en inlog.

Om onze voorbereiding zo optimaal mogelijk te maken en jou als bezoeker van de bijeenkomst zo optimaal mogelijk te kunnen informeren willen we je vragen om je vragen vooraf al bij ons te stellen over het onderwerp.

De voorpret begint hier, op ons forum. Ga alvast het gesprek aan of stel je vraag op het forum.

Volg onze social media kanalen om niks te missen. 

Twitter: @Opendatanl

LinkedIn

Voor vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen met het team van data.overheid.nl via data@koop.overheid.nl.